Zero2Hero

The future of work – יובל חזן

בשנה האחרונה, עידן הבינה המלאכותית היוצרת (Generative AI) נכנס לחיינו בסערה ובכל יום מוצעים לנו פתרונות חדשניים שמשנים את פני העבודה שלנו, הלמידה והיצירתיות. לפי דוח של McKinsey, כ-29.5% משעות העבודה בכלכלת ארה"ב עשויות לעבור תהליך אוטומציה עד שנת 2030, זינוק משמעותי בשילוב כלי ה-AI בשוק העבודה​ (McKinsey & Company)​. דבר זה מצביע על השפעה מרחיקת לכת של הטכנולוגיה על מבנה התעסוקה העתידי, עם התמקדות בתפקידים הדורשים יכולת אנליטית, יצירתיות והבנה עמוקה של תהליכים מורכבים.

כמו שנתגלה בסקר של McKinsey, ישנה ציפייה גבוהה לשינוי משמעותי ומהפכני בתחרות בתעשיות רבות כתוצאה מהשילוב הרחב של טכנולוגיות AI יוצרות​ (McKinsey & Company)​. הצפי לשינוי זה מדגיש את הצורך בהכנה ובהתאמה של ארגונים לעידן החדש, שבו היכולת לייעל תהליכים, לחדש ולהציע פתרונות מעוררי השראה תהיה בלב ליבה של ההצלחה של עובד ושל ארגון שלם.

השבוע התקיים המפגש הראשון של התוכנית Zero2Hero במשרדי Microsoft Reactor Israel. הנושא של המפגש היה עתיד שוק העבודה – בדגש על השינויים שכלי AI מביאים לעולמות פיתוח התוכנה , ארכיטקטורות מערכת , עיצוב מוצר חווית משתמש ועוד .

על מנת באמת לחוש את הכוח הגדול של AI , עמית – הCTO של Microsoft For Startups ישראל הדגים לנו איך ניתן לבנות בוט באמצעות ממשק הסטודיו של ChatGPT. בתוך דקות ספורות , ראינו איך רעיון רנדומלי לגמרי – כמו לבנות מסלול טיול למשפחה עם חמישה ילדים על בסיס תמונה של העיר בה המשפחה צפויה לטייל יכול להפוך לבוט AI מתקדם ושימושי. המסר המרכזי שהועבר בהרצאה של עמית היה – מפתחים היום מתחלקים לשני סוגים. אלו שמבינים ואלו שלא מבינים כמה זה פשוט לבנות באמצעות כלי AI. הוא המליץ לנו , כסטודנטים למדעי המחשב, לנצל את השינויים הדרמטיים שקורים היום בשוק העבודה ובתחום הפיתוח לטובתנו וללמוד לפתח באמצעות כלי AI.

ההרצאה המרכזית הועברה ע"י עדי שטיין – איתה דיברנו על כלי AI שונים, בדגש על נישת הCo-Pilot. כלים אלו , ע"פ עדי, עתידים לעשות עבורנו לא מעט מהמשימות היומיומיות של עובדים בתעשיית ההייטק. דיברנו גם על האתגרים שהשינויים הללו יכולים לייצר לכל עובד בפרט ולארגון גדול בכלל.

לקראת סוף השיחה עם עדי , הצטרפה לשיחה יסמין בוקובזה – אלגוריתמיקאית בתחום הלמידה מכונה במרכז הפיתוח של מייקרוסופט ישראל. יסמין הציגה לנו את הגישה שלה בנוגע למאזן המשתנה בין המשמעות של יכולות טכניות לעומת יכולות של הבנה עמוקה של התיאוריה – השינוי במאזן זה נובע בעיקר מההבנה שבעתיד הלא רחוק, מפתח בעל הבנה טובה של חומר תיאורטי  יוכל לפתח מוצר באמצעות כלי Low code ואפילו natural language coding. לאחר מכן , יסמין הדגישה לנו את התכונה החשובה ביותר לאנשי פיתוח בתקופה הנוכחית – אין כזה דבר "קופסא שחורה" , היום יותר מתמיד, חשוב להבין איך הדברים עובדים ולא להתייחס אליהם כמובנים מאליהם. אין ספק שאנחנו נמצאים בנקודה משמעותית ביותר בהתפחותה של הטכנולוגיה – עולם הפיתוח משתנה בקצב מהיר ביותר. כסטודנטים , עלינו להבין שנפתח פה חלון הזמדנויות לנו לעלות על הגל וליישר קו עם מפתחחים ותיקים ביותר שגם הם לומדים עכשיו את הכל "מההתחלה" .

דילוג לתוכן