16/4/24
השבוע התקיים המפגש השני של Zero2Hero ואם לסכם אותו במשפט אחד – ״אני לא אדע, את מה שאני לא יודע שקיים״. בין אם מודבר באיזה תחומים ״חמים״ היום בתעשייה ובין אם בכלים טכנולוגיים בהם נעשה שימוש יום יומי בחיים שמחוץ לאקדמיה. ידעתי שהפער בין תכני הלימוד באקדמיה לבין הפרקטיקות הנהוגות גדול, אבל בסנטרה נפל לי האסימון לכמה הוא גדול. אבל לפני שנפל לי האסימון לגודל הפער, המפגש התחיל בשיחה עם מפקד 8200 לשעבר והיום נשיא סנטרה, אסף כוחן, על מה הופך עובדים לטובים יותר ואילו תכונות אופי הוא מחפש באנשים. אסף תרם לנו מניסיונו הרב, ונתן כמה תכונות אופי שלדעתו מחזקות את המועמדים לעבודה:
- תמיד לשאוף להיות חלק מהפתרון ולא חלק מהבעיה.
- קומו בבוקר בכדי להשפיע ולעשות, לא בכדי לסמן וי על היום ולהגיע לערב.
- הראו אמפתיה ונכונות להבין את האנשים סביבכם.
- היו תמיד בתהליך של לימוד עצמי, הלימוד מלווה אותנו לאורך כל הקריירה.
נקודתו האחרונה של אסף נגעה במשמעות הניסיון אצל עובדים. מבחינת אסף, הניסיון של עובדים מתבטא בעיקר ביכולת להסתכל קדימה ולהתכונן למורכבויות שעוד יגיעו כאשר החברה והמוצר יתפתחו.

לאחר השיחה עם אסף, המשכנו לשיחה עם רון רייטר, ה-CTO של החברה. רון פרס בפנינו את העקרונות הטכנולוגיים שעלייהם בנויה סנטרה, איזה בעיה המוצר של סנטרה פותר, ולמה ספקיות הענן הגדולות כמו אמזון ומייקרוסופט מעודדות לקוחות להשתמש במוצר של סנטרה למרות שיש להן מוצר מתחרה.

לאחר מכן, עברנו ל ״ספיד דייטינג״ עם נציגים מצוותים השונים בסנטרה, שם נחשפנו לתפקידים השונים בחברה, מה כל תפקיד כולל ובאיזה טכנולוגיות משתמש כל צוות. מבחינת כל הדוברים, תהליך הלמידה שלהם לא נגמר לעולם, כולם שיתפו שהם לומדים באופן יום יומי ודוגמה לכך היה ניתן לראות כאשר הציגו את ה-tech stack הנרחב של כל צוות.
רוב הכלים אינם נלמדים באקדמיה והדוברים הדגישו שהציפייה שלהם מגוניורים היא לאו דווקא לדעת להשתמש בכלי ספציפי כזה או אחר, אבל כן מצופה מגוניורים להבין למה הכלי נועד ולמה נכון להשתמש בו.
נטע, שמנהל צוות פיתוח בסנטרה, חשף בפנינו את החשיבות של לעזור למראיין במהלך הרעיון עבודה.
היכולת לפתח שיחה על נושא טכני גם אם לא מכירים מונח או מושג שנשאלנו לגביו, היא קריטית וחשובה. נטע הציע להעביר את השאלה של המראיין למגרש הביתי שלנו, להביא את הבעיה לעולמות התוכן שאנחנו כן שולטים בהם ולהראות יכולות אנליטיות שרלוונטיות למשרה ולהראות למראיין את צורת החשיבה שלנו, ובעיקר לא לאפשר לחוסר ספציפי של ידע טכני להוות חסם כניסה למשרה.
מאי, שעובדת בחברה כמפתחת, הדגישה את החשיבות של למידה תוך כדי פעולה. מאי שיתפה שעוד בהיותה סטודנטית, היא נהגה לשלב בתוך המטלות שקיבלה בתואר, כלים טכנולוגיים שהיה לה ברור שתשתמש בהם בתעשייה. בצורה זו, מאי מרגישה שהיא קיבלה ניסיון בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות והרגישה יותר בנוח כשנשאלה לגביהם בראיונות עבודה.

דניאל סוויסה, שיתף מניסיונו האישי בעולמות ה-data ונתן טיפ אישי בכדי להבין למי מתאים להתעסק בכמויות המידע שקיימות בחברות השונות. סוויסה אומר שאם אתם מסוג האנשים שמתעניינים בשאלה ״כמה זה הרבה״ או ״איך דבר מוביל לדבר״ – עולם ה-data הוא בדיוק בשבילכם.
אסף, שמתעסק בעולמות שהם customer facing, הדגיש את חשיבות של עבודה עם לקוחות בתור איש פיתוח – עולם הfront הוא החיבור עם הלקוח, בסוף זה ״הפנים״ של המוצר, הלקוח רוצה לראות ממשק נעים ונוח, ולא מעוניין לחוות באגים כאלה ואחרים. עובדים שמתעסקים בממשק ישיר עם הלקוח חייב לשלוט בחומר, להיות רגועים ולשדר שהם מבינים את מה שהלקוח מבקש מהם.

כדי לסיים אחזור לאסימון שנפל לי, בסנטרה הבנתי שבכדי להשתלב בחברה טכנולוגית, עליי לשים דגש לא רק על השימוש בכלים הפרקטיים הקיימים התעשייה אלא על להבין למה משתמשים בהם ואיזו בעיה הם פותרים.